top of page

Diszkográfia

A MÉZ Együttes albumai

A megalakulása óta számos személyi változáson átment zenekar alapító tagjai már korábban is zenéltek, főként country és blues műfajban. Egy ír-skót zenét játszó folkegyüttes gondolata 1987-ben született Turáni Csongor által.

A második tag Turzó Sándor lett, őt követte Pálvölgyi Ádám, a későbbi zenekarvezető és menedzser. 1988-ban kellő összegyakorlás nélkül elvállaltak egy szalagavató bálon egy ír és skót zenei koncertet, ami a főpróbán annyira rosszul sikerült, hogy az iskola visszamondta a fellépést. A zenekar vezetője, Pálvölgyi Ádám ekkor találta ki a „Meg nem Értett Zenekar” elnevezést, humorosan utalva az eleinte szintén meg nem értett Mozartra.
 

Pár hónapig trióban játszottak, majd felvették Kuklis Henrik ütőst, aki 1989-től az éneklést is részben átvette. 1989 és 1993 között Kaczur Csilla és Tom Chilton is tagja volt az együttesnek. Eleinte kisebb klubokban léptek fel, de 1993-ban már a Jethro Tull előzenekaraként játszottak. Egyéni hangzásukat ekkoriban alakították ki, az ír és skót balladákat és vidám kocsmadalokat világzenei és magyar népzenei elemekkel vegyítették.

2011-től ismét az alapító tagok, Turáni Csongor, Turzó Sándor, Pálvölgyi Ádám és Kuklis Henrik közreműködésével lépett fel a M.É.Z. Turáni Csongort visszavonulása után Varga „Cédrus” Attila, majd 2016-tól Párniczky Ede követte.

mez egyuttes albumok kazetta.png

God Save Ireland (kazetta)

mez egyuttes albumok1.png

Best of M.É.Z. 1988-1993 (1995)

mez egyuttes albumok2.png

The Fairies (2000)

mez egyuttes albumok8.png

Unplugged (kazetta)

mez egyuttes albumok5.png

Soyez Mysterieuses (1996)

mez egyuttes albumok4.png

LeM.É.Z.lovasok (2001)

mez egyuttes albumok9.png

Zégösürköp (kazetta)

mez egyuttes albumok3.png

Hobo és a M.É.Z - A dublini úton (1998)

mez egyuttes albumok7.png

Tűztánc (2003)

bottom of page